Mi-as fi dorit sa aud acest vorbe de la Valeriu Anton, primarul din Corbeanca, insa timpul de organizare a unui eveniment tip Let’s do it, Romania aici in Corbeanca a fost de doar o saptamana. Ideea nu e noua, dar implementare de catre mine da, asa ca permiteti-mi sa ma entuziasmez maxim! Imi doresc sa ne regasim in formula completa in fiecare primavara si toamna si in rest sa stam cu ochii pe ei!

 

Va invit, asadar, sambata 17 octombrie 2020, intre 10-12, sa va luati intreaga familie la curatenie in jurul casei: pe strazi, lizierele padurilor, unde ati vazut plastice pe camp la ultima plimbare cu bicicleta.. you get my drift. Pe reciclare selectiva (reciclabile in sacul alb — plastic, aluminiu, sticla, hartie — si restul in sacul galben), distantare, cu masca si manusi — mai putina socializare in vremurile astea in care auzim de covid peste tot, aproape de noi.

Ne intalnim la ora 10 in sase locuri din Corbeanca (nu mai mult de 20 oameni in acelasi timp&loc, asta e legea!) si ne dispersam in cele cinci zari:
  1. CardioRec pe sos Unirii – pentru echipa care va pleca spre Padurea Corbeanca-Goescu si pe Ogorului
  2. AfterSchool-Casa Tineretului in Ostratu, pentru echipa care va pleca spre Padurea Valea Mocanului, si/sau spre Padurea Mechea (cea din spatele complexului Flamingo, tine de Snagov)
  3. Tamasi 1 – Intersectia Conacului cu Unirii
  4. Intersectia Iepurasului cu Zepelinului – pentru echipa ce va face curat inspre Padurea Institutului (tine de Balotesti)
  5. Petresti-Padure, Intersectia Codrului cu Radarului
  6. Tamasi 2 – Intersectia Molidului cu Aleea Veronica
Suntem peste 100 de voluntari, dar puteti sa va inscrieti in continuare pentru grupurile de messenger. Primele trei echipe sunt de 10-15 familii, urmatoarele mai micute. Acolo e nevoie de voi! Sau, mai bine zis, pe strada voastra, in plimbarea pe care o faceti in jurul casei voastre.
Numarul meu e 0723591801, sunati-ma pentru orice nelamurire sau daca aveti pofta de o conversatie pe tema asta.
Va rog sa folositi aplicatia #TrashOut ca sa vedeti sau logati gunoaiele. E super usor de folosit, va zice o atehnica. Apesi trei butoane si gunoiul e online. Folositi-o live, ca sa poata lua locatia GPS a gunoiului si sa puna pe o harta. Apoi share catre Salubritate.
Indemnul lui Cosmin Bartoiu de la Salubritate este sa ii indicati atat locurile in care lasati sacii la 0799979405, cat mai ales locurile unde e moloz de santier, sa poata veni in urma noastra cu echipa. Sugestia lui Vicentiu Busila, din partea Politiei Locale, este sa aveti numarul Politiei in shortcut 0787227885 si sa sunati echipajul de fiecare data cand vedeti ceva dubios pe campurile si padurile comunei. Se instaleaza un sistem de supraveghere video cu 60 de camere, dar conteaza mult ca cetatenii sa fie cu ochii-n patru. Stiu, nimeni nu vrea sa fie baba de la bloc, dar daca asta e ce trebuie facut ca in comuna sa fie curatenie, apoi eu sunt prima la comentat (offline).
Multumesc Tincutei Apateanu pentru telefonul ei in seara postarii lui Laurentiu Borta :)) — fara ea nu faceam treaba di grande –, Asociatiei Civice Activ Corbeanca (din care fac parte) si mai ales lui Sorin Jula si Oanei Grigorescu pentru suport, lui Laurentiu Plopeanu pentru masti si lui Adrian Ghita pentru ca e rock-on de fiecare data, lui Mihai Hudema pentru manusi, Primariei Corbeanca prin Serviciul de Salubritate pentru saci si ridicarea deseurilor reciclabile si nereciclabile, nr 0799979405 si prin Serviciul Politia Locala un echipaj va patrula printre noi cu noi si va fi rapid in caz de incidente, nr 0787227885, Ocolului Silvic – 3-4 padurari vor veni sa ne ghideze si sa tina un mic discurs celor mici despre protectia padurilor. Avem si doi fotografi, Ana Maresescu si Alexandra Petrache, tinere mame care fac super fotografii (cui doreste, nu e obligatoriu, doar sa mentionati).
Va asteptam si pe voi, inscrisi sau ba (doar sa tineti seama ca in primele 3 echipe sunt deja cei 20 de oameni inscrisi. Ma sunati si va dau saci, restul am cam impartit!
Sunt foarte mandra de comuna mea si sper sa fie doar inceputul unei frumoase prietenii om-natura <3 rock on!

2 thoughts on “Astazi facem curat in Corbeanca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *