Ilinca Delia Tanase are 12 ani si cu ea vorbesc in engleza de doua ori pe saptamana de peste un an. Sunt atat de mandra de ea pentru ca vorbeste foarte fain, e foarte pasionata, este cea mai vesela, plus amuzanta foc. Este fetita Gabrielei, care este medic stomatolog si a lui Sorin aka “Pupe”, tobosarul de la Vita de Vie. Are un frate de 15 ani, Mihai, care are Sindrom Down si care este cel mai iubitor adolescent pe care il cunosc! Locuiesc in Corbeanca, cu bunica si multi multi catei, de cand se stie.

Ilinca la Mosia Corbeanca, septembrie 2020

Ilinca viseaza sa fie actrita si sa locuiasca la New York, motiv pentru care pronuntam de ceva vreme water cu un anume accent :)) la sedintele noastre. Cand i-am luat interviul a participat si Andra, prietena si colega ei. Bine-nteles ca pentru acest interviu am vorbit impreuna in engleza, motivul pentru care nu am niciun citat de al ei in text.

Descrie Corbeanca ca fiind linistita, cu mult pamant, un pic batranicioasa – carute, tractoare si BMW-uri in Paradisul Verde. Cand vin Andra sau Iulia, prietenele ei, fac lucruri tipice pentru varsta lor – asambleaza seturi creative, se joaca in jurul casei, merg la mallul local, inventeaza jocuri noi si limbaje secrete, fac farse cu personaje din Stranger Things, se joaca Fortnite.

Ilinca merge la scoala in Bucuresti, iar la gradinita a fost aici doi ani din trei. Spune ca nu i-ar placea sa mearga la scoala aici, ca nu are prieteni aici, doar vecini cu care era prietena cand era mica. Dar ca nu i-ar placea sa locuiasca in Bucuresti. Ii e greu sa cu naveta, dar intre timp a invatat sa mearga singura cu autobuzele.

Pentru ca ma atasez de unii dintre “elevii mei”, am putini si fantastici, am mers cu ea la patinoar Tiriac Arena in Otopeni si la Mosia Corbeanca, am invitat-o la noi in curte si am plimbat catelusii in jurul casei ei. Insa mi-as dori foarte mult sa existe mai multe locuri in care sa mai mergem, la plimbare, la sport, la distractie – aici in Corbeanca, in siguranta – pentru ca atunci cand te conversezi in limbi straine e fain sa ai tot timpul subiecte noi, nu doar carti/jocuri/povesti despre ce e nou in saptamana. Caut metode alternative de a invata, iar activitatile outdoor ar fi perfecte. Eu asa cred ca se invata o limba – nu doar prin gramatica (i-am promis ca odata inceputa scoala ne vom uita la verbe, muahahaha!).

Ilinca trebuia sa fie prima pe blogul meu – de cand mi-a venit ideea blogului s-a oferit sa imi povesteasca viata ei la Corbeanca, si cumva ma oftic ca viata mea de adult m-a ghidat spre campania electorala, dar nu ma pot abtine sa nu vreau mai mult pentru copiii din Corbeanca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *