Pe George l-am cunoscut in vara anului trecut, cand mergeam la sedintele USR Corbeanca, in care ma inscrisesem ca membru. Mi-am dorit tare mult sa ajung sa cunosc oamenii care viseaza un viitor mai bun pentru Corbeanca si stiam ca vreau sa stau de vorba cu toata lumea. Nu am apucat – intre urletele lui fii-miu care ma astepta prin vecini si un an foarte greu pentru mine, am ales sa ma retrag din USR, ca nu faceam fata.

Am urmarit insa cu mare interes campania electorala, am fost la dezbaterea dintre George Antohi si Stefan Apateanu, ce a avut loc fix inainte de a veni izolarea, asa ca alegerile interne USR-PLUS nu au mai avut loc. Mi-as fi dorit sincer un candidat unic, ca sa avem mai multe sanse impotriva vechii administratii, in care eu nu am gasit sprijinul dorit in niciuna dintre situatiile cu care m-am confruntat ca cetatean. Eu inca sper ca schimbare va veni, asa ca hai cu Buletinul/viza de flotant!

George Antohi locuieste in Corbeanca din 2007, in Tamasi. A locuit intai intr-o casa hibrid, cu etaj „verde” – lucra pe vremea aceea la firma lui  care distribuia pompe de caldura si panouri solare Bosch. El e inginer de meserie, s-a format la Romstal ca agent de vanzari, iar de opt ani lucreaza in imobiliare – pe zona de imobile de lux. George a crescut in Colentina, are un baiat de 23 de ani, Razvan, din prima casatorie, pe care il considera „prietenul meu cel mai bun, cu 30 de ani mai tanar.” Cand a divortat, a ramas in relatii foarte bune, i s-a parut firesc sa se mute intr-un apartament vecin, ca sa „faca tot ce trebuie sa faca un tata pentru copilul sau.” Considera ca generatia lui are capul pe umeri si e mandru de el ca nu a testat toate tentatiile disponibile, mai ales la liceu. Acum locuieste tot in Tamasi, impreuna cu Carla si Nicole si mama fetitelor, Anca.

In USR a intrat in iulie 2018, la insistentele prietenilor lui, care toti vor o schimbare: „n-ai voie sa nu te bagi.” „Am luat-o de jos, in politica am fost langa oameni care stiau cu ce se mananca. Imi plac foarte mult oamenii, totul in viata asta este despre oameni — de asta m-a atras foarte mult domeniul imobiliar. Ascult, nu numai aud, oamenii. M-am antrenat in domeniul imobiliar cat n-am invatat in toata facultatea, cate cursuri am facut si cati traineri internationali am vazut. Am studiat si am invatat si am ajuns printre cei mai buni agenti imobiliari, atentie – ca se tot discuta pe aici prin Corbeanca ca eu as vrea sa fur terenurile oamenilor cand ajung la primarie – in primul rand ca eu lucrez piata rezidentiala de lux. In al doilea rand, un agent imobiliar nu investe, nu cumpara, nu face samsareala.” Remax, agentia la care lucreaza, este printre cele mai mari din lume. In al treilea rand, George spune despre sine: „Nu am furat o centima, niciodata, nu am simtit nevoia, am un simt al dreptatii foarte bine dezvoltat.” Ba chiar, in trecut, a fost sicanat ca nu isi trage fonduri atunci cand are ocazia.

Ai un singur vot, fa-l sa conteze! Voturile sunt de trei feluri: emotional, inteligent, informat – ideal sa aiba toate elementele – acel vot care conteaza de doua ori, 1. ca te-ai dus sa votezi, pentru ca e forma ta de manifestare a dorintelor pe care vrei sa le implementeze cel pe care il votezi, 2. un vot pozitiv pentru un castigator care sa indeparteze raul facut de administratia locala care de 12 ani sufoca la propriu forma de manifestare a comunitatii noastre.” Tot colegii din USR au fost cei care l-au convins sa se implice total, el renuntand la meseria lui de cateva luni de zile, pentru a fi fair fata de clientii lui.

L-am intrebat care sunt experientele lui cu administratia locala in calitate de cetatean, pentru ca asta apreciez cel mai mult la partidul lui si la cei de la Activ Corbeanca, activitatea de watchdog. „De mai bine de doi ani particip la (toate) sedintele de consiliu local, dialoghez cu reprezentantii actualei administratii locale si caut sa gasesc si propun solutii, impreuna cu colegii mei, pentru a stopa derapajele actualilor edili si a schimba lucruri, probleme si provocari ale lor care ni s-au adresat in timp.” In acest context eram curioasa la ce se asteapta sa gaseasca la Primarie in primele saptamani de lucru ca primar? „O schema de functionare incarcata excesiv; multa risipa a banului public; fluxuri institutionale neconforme cu performanta la care trebuie sa ajunga administratia locala, pentru a servi interesele comunitatii; in urma auditului pe care il vom face, vom afla mai multe, daca nu chiar tot ceea ce este necesar sa stim astfel incat sa putem interveni energic si rapid pentru normalizarea sub toate aspectele a functionarii aparatului administrativ local.”

Cele mai importante schimbari pe care le doreste in Corbeanca sunt „curatenia/gestionarea deseurilor-educatie, nu numai in acest sens; infrastructura apa-canal si cea rutiera; siguranta cetatenilor, sub toate aspectele acesteia.”

Am fost curioasa cum il afecteaza pe el personal si pe familia lui candidatura la Primaria Corbeanca, pentru ca au fost tot felul de discutii in grupurile de Facebook legate de el. „Am mai spus-o, ma asteptam sa fie ceva tensiuni, ceva energii negative, in tot acest parcurs al alegerilor. Ceea ce nu pot accepta iar eu nu fac sub nicio forma, sunt atacurile la persoana, la viata personala, la intimitatea persoanelor din spatele candidatilor, a profesiilor acestora. Din pacate, cele mai aspre si neintemeiate atacuri au venit si continua sa apara, din chiar partea „aliatilor” nostri. Nu cred ca cei care acuza nefondat au incercat sa ma cunoasca mai bine, sa realizeze ca o vorba spusa doar, fara acoperire, poate pricinui celor apropiati mult rau. E insa treaba fiecaruia cum considera sa lupte, mai mult sau putin curat, in aceasta campanie… eu aleg calea constructiva intotdeauna. Nu voi ramane cu resentimente indreptate impotriva celor care m-au acuzat nefondat de tot felul de grozavii, insa voi ramane cu parerea de rau ca oamenii, unii dintre acestia, uita sa fie oameni, tocmai atunci cand e mai multa nevoie sa o arati.”

Mai multe despre George Antohi gasiti pe https://primardecorbeanca.ro/

1 thought on “George Antohi – Totul in viata asta este despre oameni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *